2021

Vad ska man egentligen säga om detta året? Det känns egentligen som en kopia på 2020. Vi lever fortfarande i en pandemi och världen är upp och ner. Jag tror de flesta hade hoppats på att vaccinet skulle rädda världen och allt vi äntligen skulle kunna återgå till det normala. Jag hade önskat att jag hade kunnat skriva att allt är över och nu blir allt som förr. Tyvärr tror jag vi kommer få leva med detta viruset i många år och att vi aldrig kommer bli av med det. Vi i Sverige har aldrig haft några nedstängningar av samhället utan klarat oss med olika restriktioner. Personligen har jag mer eller mindre kunnat leva mitt liv som vanligt. Jag kan även konstatera att Sveriges ekonomi har varit en av de bästa ekonomierna i världen 2021 pga. att vi kunnat hålla samhället öppet.


Det är ingen nyhet att Cooper lekt med vatten hela året. För honom är vatten livet och inte ens en pandemi kan stoppa honom. Som ni kanske märkt har jag delat längre badvideos under året och även börjat lägga in lite bilder i badinläggen. Min förhoppning är att detta ska ge en bättre upplevelse. Eftersom jag hela tiden vill utveckla min Instagram så har jag börjat redigera alla videos i Adobe Rush och alla bilder i Adobe Lightroom. När jag startade min Instagram 2016 fanns inte det på kartan att jag en dag skulle sitta och redigera mitt material i Adobe-program.


I våras blev Cooper opererad för FORL/TR, det var hans fjärde operation och nu har han bara fem tänder kvar. De som följer mig vet att detta är en mardröm för mig att behöva lämna bort Cooper. För Cooper verkar det inte vara lika hemskt och denna gången gick operation utmärkt och han blev sig själv på bara någon dag igen. Jag tror nästan det är värst för Kira eftersom hon inte klarar sig utan Cooper, hon blev extremt orolig. Cooper var borta i 6 timmar och hon satt vid dörren och väntade på honom i 5 timmar.


Mitt egna mående har varit en berg- och dalbana. Men om man jag jämför med andra år har ändå 2021 varit ett av mina bättre år. Som jag skrev i mitt blogginlägg ”Ensamheten och pandemin” så har dessa pandemi-åren varit bra för mitt psykiska mående. Kortfattat har jag mått bra av att slippa alla måsten som finns. Känner ni er nyfikna på vad jag menar så läs gärna mitt blogginlägg från tidigare i år.


Eftersom vi svenskar är experter på att prata om vädret så tänker även jag göra det. När jag ska avgöra hur bra en sommar varit brukar jag titta på hur många mil jag kört med sommarbilen. Sommaren 2021 körde jag 75 mil, det går att jämföra med den varma sommarn 2018 då jag körde 200 mil. Slutsatsen är att det inte var en jättevarm sommar 2021. Det bästa vädret var i juli och självklart lyckades jag pricka in min semester i augusti. Men Cooper och Kira fick ändå spendera ett antal timmar utomhus i somras (tillsammans med mig).


Under året har vi varit med i åtta olika intervjuer och den mest spännande var med en spansk tidning. Deras engelska var inte världens bästa och min spanska är inte heller världens bästa (fast jag läst spanska 7 år i skolan). Jag pratar/skriver engelska varje dag, men spanska använder jag väldigt sällan. Men på något sätt lyckades vi ändå få ihop en hel intervju på spanska. Jag är väldigt dålig på att ge mig själv beröm men om jag ska välja något under hela året som gör mig stolt så är det detta.


Något som gör mig väldigt glad och ger mig hopp om mänskligheten var nu i december när jag sålde kalendrar med Cooper och Kira. Eftersom min Instagram inte handlar om att tjäna pengar så hittade jag ett katthem som hjälper hemlösa katter. Alla pengarna gick oavkortat till detta katthemmet. Jag satt mitt i natten och satte ihop kalendern och beställde hem 10 stycken som jag aldrig trodde jag skulle få sålt. Men de sålde slut ganska omgående, jag har världens bästa följare. Min förhoppning är att vi ska kunna göra något liknande nästa år och det behöver inte vara en kalender vi säljer då utan något annat.


Jag vill tacka alla gamla och nya följare och hoppas ni hänger med oss nästa år också.

 

Om ni vill se vårt liv 2021 i en 2 minuter lång video så tryck på länken här nedan.


Instagram - Vårt liv 2021