Lokaltidningen 2016

Niklas Lundström gillade inte ens katter från början. Nu ger Cooper och Kira inte bara en guldkant på hans vardag, de delar den också på ett högst konkret sätt.


Det var Niklas sambo som övertalade honom att skaffa ett husdjur. Kraven var att den skulle vara sällskaplig men samtidigt klara sig själv och att den inte skulle håra ner, berättar Niklas.


Valet föll på Cooper, en Sphynx, även kallad nakenkatt eftersom den har bara lite fjun på kroppen och saknar päls. Efter ett halvår tillkom även Cornish Rex honan Kira. De blev bästa vänner nästan med en gång och det är rörande som de tar hand om varandra.


Niklas blev också charmad av deras lekfulla och vänliga sätt nästan med en gång.

De är så tillgivna och samtidigt väldigt underhållande. Och smarta. De älskar att jaga ljusstrålar och tröttnade aldrig när jag lekte med dem med det. Men när jag köpte en leksak som automatiskt sprider ljusstrålarna för att jag inte orkade leka med dem hela tiden, så gick de fram till den och smällde till den och vägrade jaga ljusstrålar.


För att bespara sina vänner alla kattbilder han lade ut på Facebook, startade Niklas ett Instagramkonto för ett år sedan. Vi fick 1500 följare på en månad och nu är vi uppe i 12 000, det är ju kul. Jag har fått ett stort intresse för foto, tack vare katterna, säger Niklas och skrattar.