Om mig


Jag ställde fem frågor på min Instagram för några dagar sedan. Oftast brukar frågorna handla om Cooper eller Kira men denna gången handlade det om hur mycket mina följare visste om mig. Jag visste att det skulle bli riktigt svårt eftersom t.o.m. vänner till mig hade problem att få 5/5. Här nedan skriver jag resultat på vad ni svarade, en förklaring på svaren och självklart bilder. Procenten efter alternativen är hur ni svarade. Tanken med frågorna på Instagram och detta blogginlägget är att ni ska lära känna människan bakom kontot Sphynxnille. Jag kommer självklart fortsätta med ”Ask us anything” på Instagram, men jag kan omöjligt skriva längre svar där eftersom jag brukar få runt 200 frågor varje gång.

 


Fråga 1


Vilken sport föredrar jag

 1. Fotboll 43%
 2. Ishockey 47%
 3. Basket 10%


Här var det väldigt jämnt mellan fotboll och ishockey. Men jag är självklart en hockey-kille. Jag är uppvuxen i en fotbollsfamilj där alla intresserade sig för fotboll. Jag började träna fotboll när jag var 6 år, egentligen var det inget jag ville men eftersom alla mina vänner spelade fotboll så blev det automatiskt fotboll för mig också. När jag kom hem efter fotbollsträningen letade jag alltid upp ishockey på TV och drömde mig bort att jag en dag skulle bli lika bra som Wayne Gretzky. Tyvärr blev det inte riktigt så, jag började aldrig ens spela ishockey. På rasterna i skolan när många var ute och spelade fotboll försökte jag istället byta till mig de bästa ishockeykorten.

 

Fråga 2

Vilket bilmärke kör jag?

 1. Saab 46%
 2. Volvo 45%
 3. Ford 9%

 

Det roliga är att jag faktiskt ägt alla märkena. Min första bil var en röd Ford Escort från 1994, min andra bil var en Volvo S40 årsmodell 2000. Jag köpte min första Saab år 2007 och efter det har jag aldrig kört något annat märke. Min första Saab var en 9-3 från 2004. Sedan 2007 har jag bara ägt bilar från Saab. Jag kan avslöja att det blivit många bilar under åren och jag tänker inte skriva en berättelse om alla bilarna. Istället laddar jag upp några bilder på bilar jag ägt. Tyvärr gick Saab i konkurs 2011 och en dag kommer jag bli illa tvungen att byta bilmärke.

 

Fråga 3

Vilket land har jag inte besökt?

 1. Finland 25%
 2. Italien 43%
 3. Storbritannien 32%

 

Ni var helt fel på det. Även om Finland är vårt grannland till Sverige så har jag aldrig besökt Finland. Jag bor i södra Sverige och det tar ungefär lika långt tid för mig att ta mig till Finland som till norra Italien. När jag växte upp var Italien ett stående semestermål och jag skulle tro att jag varit där minst 10 gånger. Vi reste alltid till de norra delarna runt Venedig. När det gäller Storbritannien har jag varit i London två gånger.

Om jag ska välja ut mitt absolut bästa resmål så är det Frankrike, Normandie. Jag var där 2011 tillsammans med min pappa och vi bodde i Trouville-sur-Mer och besökte mer eller mindre alla minnesplatser från andravärldskriget som finns i Normandie.

 

Fråga 4

Vilken Hollywoodkändis är jag kär i?

 1. Scarlett Johansson 50%
 2. Jennifer Lawrence 22%
 3. Emma Stone 28%


Självklart valde ni Scarlett Johansson eftersom det var det mest självklara. Men nä, hade Emma Stone ringt mig idag och frågat om jag ville flytta in hos henne så hade jag inte funderat en sekund. Jag hade packat Cooper och Kira och åkt direkt. Förhoppningsvis hade Jennifer Aniston velat passa Cooper och Kira eftersom hon känner till Cooper´s kärlek till vatten.

 

Fråga 5

När var sista gången jag drack alkohol?

 1. 2013 48%
 2. 2017 37%
 3. 2020 15%


Hösten 2013 bestämde jag mig för att aldrig mer dricka alkohol. Jag har alltså inte druckit en droppe alkohol sedan 2013. Egentligen har jag aldrig gillat smaken av alkohol utan mer druckit det pga. sällskapet. Jag har aldrig förstått poängen med att dricka sig berusad och tappa kontrollen. Därför var valet ganska enkelt att bara sluta med det. Det ”roliga” är att när man hamnar i nya sällskap måste man alltid förklara sig varför man inte dricker alkohol, precis som det är något konstigt.


En annan anledning att sluta med alkohol var pga. att jag på nära håll kunnat se hur mycket skada alkohol kan göra med människor.