Första inlägget 

Mina tankar om bloggen.


Jag tänkte att mitt första blogginlägg mest ska handla generellt om mig och tankar om vad jag ska skriva om i framtiden. Du får jättegärna komma med förslag vad du vill att jag ska skriva om, det är bara att höra av sig till mig. Enklaste sättet att komma i kontakt med mig är via DM på Instagram, men det går lika bra att skicka ett mejl till mig.


Jag tror de flesta av mina följare vet mycket om mig, men tanken är att bloggen ska bli mer personlig och ska spegla mitt liv och mina tankar. Jag tänkte skriva mina inlägg på engelska och svenska vilket betyder att det ibland kan ta någon vecka mellan varje inlägg.


Men jag tänkte försöka göra minst ett inlägg i månaden. Bloggen kommer ALDRIG handla om politik (vilket min Instagram inte heller gör). När BLM drog igång fick jag ett antal sura DM på Instagram varför jag inte laddade upp en svart bild precis som alla andra. Enkla svaret som jag gav alla var att tanken med min Instagram är inte att ta någon politiskställning i något. Samtidigt har jag fått många DM som tycker det är skönt med en opolitisk zon.


Jag vill även att mina läsare på bloggen ska få en känsla när man läser mina inlägg. För att förstärka denna känslan kommer jag ladda upp bilder som är unika och kan förklara mina ord bättre.

 

Om mig och lite bakgrund.


Per Niklas Lundström är mitt fullständiga namn, mitt andranamn Per kommer från min farbror. Jag har frågat min mamma många gånger varför jag heter Niklas och fortfarande inte fått något ordentligt svar på det. Min bror föddes 1978 och jag föddes 1983, tanken var att jag skulle bli en flicka. Men istället blev det en pojke. Men jag tror mina föräldrar blev rätt nöjda ändå. 


Jag är uppvuxen i en ort som heter Höllviken som är belägen Vellinge kommun som ligger i södra Sverige. Idag har Höllviken en befolkningsmängd på ca 16 000, 1983 när jag föddes bodde det ca 6 000 i Höllviken. Vellinge kommun är en av Sveriges rikaste kommuner och är känt för sina vackra stränder. Men det mest unika enligt mig i Vellinge kommun är att samma parti har styrt kommunen sedan 1976 (Moderaterna). Moderaterna har fått runt/över 50% i varje val i över 40 år.


Som barn var jag lite tillbakadragen, redan då gillade jag inte stora folksamlingar och ville egentligen bara umgås med 2–3 stycken samtidigt. Vilket var ganska komplicerat både på dagis och i skolan. Jag har aldrig haft några problem att skaffa kompisar och jag har aldrig varit mobbad. Jag har fått uppfattningen att jag alltid ansetts som social, även som barn. Men många gånger tog det på min energi att försöka vara framåt och social. Redan som barn minns jag hur trött jag blev av att umgås med för många människor samtidigt. Jag har haft tur att jag alltid varit lättlärd eftersom min mesta energi gick åt att bara befinna mig i skolan. Jag tog mig igenom gymnasiet utan problem med bra betyg. Tänker jag tillbaka så var mitt bästa mående när jag gick på högstadiet och gymnasiet.


För många är det ingen nyhet att jag fram till juni 2018 (35 år) alltid stängt inne mina känslor och aldrig visat något. Jag är uppvuxen under en tidsperiod 80/90-talet när pojkar reste sig direkt när de slog sig och grät aldrig inför någon annan. Självklart har detta format mig som person och bidragit till mitt psykiska mående. Men jag tänker att detta är något jag kommer skriva mer om i ett annat inlägg på min blogg.

 

När jag fyllde 15 år började jag jobba extra som vaktmästare, jag fick sköta tennisplaner, fotbollsplaner, pooler m.m. När jag var 18 år utbildade jag mig till styrketräningsinstruktör och jobbade även extra med det fram till jag var 25 år. Jag slutade gymnasiet när jag var 19 år och skulle egentligen gjort värnplikten, men det blev aldrig av eftersom de avvecklade stora delar av militären under denna tidsperiod. Så istället sökte jag till Kriminalvården (år 2002) och blev anställd för att sedan två år senare utbilda mig till Kriminalvårdare. Jag jobbar fortfarande som kriminalvårdare på häkte och trivs väldigt bra med det.


Samtidigt som jag jobbar läser jag in högskolepoäng inom marinbiologi för att en dag blir färdig marinbiolog. Jag har alltid haft ett stort intresse för havet och allt som lever där i. De flesta har säkert sett mitt saltvattensakvarium. Akvariet har lärt mig väldigt mycket om hur känsligt havet är för förändringar.


År 2016 startade jag mitt Instagram. Tanken från början var att bespara alla mina vänner på Facebook alla mina kattbilder. Jag började med att ladda upp lite blandade bilder t.ex. träningsbilder, natur och några på Cooper och Kira. Jag märkte direkt att så fort jag laddade upp bilder på Cooper och Kira ökade följarna direkt. Vilket gjorde att jag senare insåg att det var lika bra att tillägna kontot till det viktigaste i mitt liv, Cooper och Kira. Vid denna tiden 2016 hade ett av mina förhållanden tagit slut på ett väldigt tråkigt sätt och jag gick ner mig ordentligt rent psykiskt. Detta tänker jag inte gå närmare in på eftersom där finns ett antal artiklar och intervjuer på min hemsida om det.


Men något som inte står i artiklarna är att alla ni följare hjälper mig varje dag med mitt psykiska mående. Alla snälla och omtänksamma kommentarer/DM/mejl osv stärker mig som person och driver mig framåt att våga prata och skriva helt öppet om psykisk ohälsa. Utan er och Cooper och Kira hade 35 år av tystnad varit 37 år idag. Så tack snälla för all kärlek!


Niklas, Cooper och Kira <3