Visste du detta om oss? 

Vem fotograferar och filmar dig och katterna?


Jag har själv fotograferat och filmat allt material på min Instagram och ni som följer mig undrar kanske ibland vem som tagit den bilden eller vem som filmat den videon. Eftersom jag lever ensam med Cooper och Kira gäller det att ha fantasi när man ska skapa något. Oftast använder jag mig av ett stativ men ibland gäller det att använda fantasin. Jag har t.ex. tejpat upp telefonen/kamera på väggen och olika möbler ett antal gånger.

 

Personligen har jag tjänat 0 kr på min Instagram.


Ni som följt mig ett tag vet att min Instagram aldrig handlat om att tjäna pengar. Jag startade min Instagram 2016 och tanken var att visa upp Cooper och Kira för världen och inte för att tjäna pengar. Även om jag idag har 63 000 följare så har jag fortfarande samma tankesätt. Jag har gjort samarbeten med olika företag både i USA och Sverige och allt har jag skänkt till hemlösa katter. Min Instagram kostar mig pengar eftersom jag hela tiden måste köpa ny utrustning som t.ex. kameror och objektiv. Det kostar även mig pengar att driva min hemsida. Men jag gör allt detta för att få bort fördomar mot nakenkatter och för att jag öppet ska kunna prata om psykisk ohälsa, inte för att tjäna pengar.


Jag får ofta frågan från större företag runt om i hela världen om jag vill sälja bilder/videos. De får alltid samma svar, nej. Jag äger allt material på min Instagram och kommer inte sälja några licenser till någon.


Självklart stänger jag inga dörrar att en dag tjäna pengar på min Instagram, men det kommer i så fall bli på mina villkor. Men jag tycker att de hemlösa katterna behöver pengarna mer än vad jag behöver.


Kira avelskatt.


Eftersom Kira har det perfekta utseendet för en Cornish Rex ville uppfödarna sälja henne vidare som avelskatt till någon annan än mig. Men de upptäckte omgående att Kira var en ganska osäker katt som istället behövde trygghet från en annan katt. Därför fick jag och Cooper chansen att ge henne den tryggheten och det blev hur bra som helst.

 

Alkohol, kaffe och rökning.


Senaste gången jag drack alkohol var 2013. Jag har aldrig egentligen tyckt om alkohol varken vin, öl eller sprit. Jag tycker inte om smaken av det och jag hatar att tappa kontrollen. När jag drack alkohol innan 2013 handlade det om att resten av mitt sällskap också drack. Sen har jag stor respekt för alkohol och vad det kan göra med människor.


Nu undrar du kanske, vad ska han skriva om kaffe? Och säg inte att du inte dricker kaffe? Jo, det är sant. Jag dricker inte kaffe och har druckit max några deciliter i hela mitt liv. Jag hade en ex-flickvän som försökte ”tvinga” i mig skiten. Men jag kan verkligen inte förstå hur man kan tycka den smaken är god. För mig smakar det som att dricka asfalt.


Jag har aldrig ens provat att röka. Bara röklukten får mig att må illa.


Cooper har räddat livet på Kira.


Inte nog med att Cooper hjälpt Kira från dag 1 genom att ge henne bättre självförtroende så har han även fysiskt räddat hennes liv. Kira hade bara bott hos oss i två veckor, jag hade varit hemma 24/7 dessa veckorna. Men efter två veckor var jag tvungen att åka och jobba. Min pappa skulle komma hem till oss för att passa Cooper och Kira medans jag jobbade. Men jag skulle åka till jobb 08.00 och min pappa skulle komma 09.00, så de skulle klara sig ensamma i 1 timme. Precis när jag öppnade dörren och skulle gå ut så hörde jag Cooper skrika högt i vardagsrummet och han slutade inte, jag sprang in för att titta. Då hade Kira lyckats fastna med bakbenen i ett snöre till persiennerna och hon hängde upp och ner i luften och var helt tyst. Jag är tveksam om hon överlevt 1 timme hängandes där om inte Cooper räddat henne.