Dejtingvärlden som kattägare

Vi är nog många som tycker att det är mer eller mindre omöjligt att hitta den rätta som det heter så fint. Men blir det svårare eller lättare om man har husdjur, och som i mitt fall katt?


Jag lägger mig i sängen och tittar igenom mobilen vilka bilder jag ska ladda upp på Tinder för att få flest matchningar. Förväntansfullt börjar jag bläddra runt bland mina ca 5000 bilder och tänker att med så många bilder kommer det att bli lätt att hitta bra bilder på mig. Men så lätt var det verkligen inte. Är du kattägare och börjar bläddra i din mobil så inser du ganska snabbt att din telefon är fylld med 99% kattbilder. Resten av bilderna är oftast på dig tillsammans med din katt. För mig var det hopplöst att hitta en bild på bara mig.


Men varför skulle jag inte kunna lägga upp bilder på Cooper och Kira i en dejtingapp? De är trots allt det viktigaste jag har, och en väldigt stor del av mitt liv. Om någon vill träffa mig så lär de inse ganska snabbt att jag ändå har två nakenkatter där hemma. Därför kom jag fram till att självklart ska Cooper och Kira synas när det bläddras i min profil.
Jag skapade min profil och kände mig ganska nöjd med en bild på mig och tre på Cooper och Kira. När jag var klar med hela profilen med text och bilder så slog tanken mig, kommer jag bara få träffa andra som har katt? Blir det en crazy cat lady som kommer sätta klorna i mig?


Nu var det äntligen dags att slänga mig ut i dejtingvärlden och se om Cooper och Kira kunde prestera och möjligtvis hjälpa husse att hitta sitt livs kärlek. Jag kunde snabbt konstatera att jag var ganska unik på marknaden som man tillsammans med två nakenkatter, jag märkte det på meddelandena som landade i inkorgen. Men jag märkte även att jag matchade med alla olika sorters människor. Det handlade alltså inte bara om crazy cat ladys utan även de som knappt hade träffat en katt i hela sitt liv. De flesta har väl hört talas om hundtricket, men kan det vara så att även kattricket fungerar?


Någonstans i dejtandet började jag istället tappa bort mig själv. Jag hade varit inställd på att ingen skulle acceptera en man med nakenkatter så jag hade helt glömt bort att fundera på vad jag egentligen själv sökte. Jag tror många kan känna igen sig att man hela tiden försöker att passa in och tillgodose vad andra vill ha, istället för att sätta sig själv först. Detta blir som ett skadebeteende när man dejtar. Att man hela tiden tänker på vad andra vill ha istället för att tänka på vad man själv vill ha.


Det roliga var att när jag äntligen började att fundera på vad jag egentligen sökte, så började jag istället dejta tjejer som jag trodde skulle passa bra tillsammans med Cooper och Kira. Min radar var inställd på vem mina två nakenfisar skulle passa perfekt tillsammans med. Med detta tankesätt blev jag istället extremt kräsen och jag mer eller mindre slutade att dejta. Jag tror många kan känna igen sig i detta tankesätt, att man vill träffa någon som passar perfekt tillsammans med djuren. Liknande tankesätt har de som har barn, de vill inte vara tillsammans med någon som inte gillar deras barn.


Det jag har lärt mig efter att ha befunnit mig i dejtingdjungeln ganska länge är att det är svårare att hitta sitt livs kärlek när du har djur, eftersom du alltid sätter dina djur först. Är det fel att tänka så? Absolut inte!